SKÄRPNING!

Nej, nu får det bli lite skärpning på mig med bloggandet. Min blogg har blivit som en ketchupflaska, först kommer ingenting, sen kommer allt på en gång. Först inga inlägg alls och sen alla på en gång. :-p Oliver har hunnit bli 8 månader, 73 cm lång, väger 8,8 kg, har fått två tänder, reser sig mot allt, har börjat röra sig lite smått längs med möblerna, hänger på badkaret och vill bada hela tiden, kryper snabbt som blixten när han vill nånstans, badar i hundvattenskålen flera gånger om dagen. Har haft ett lite småotäckt tillbud när han på en restaurang satte en gurkbit i halsen och idag medan jag var ute med hunden hade han ramlat och slagit i bordsbenet och blött en massa, ett ganska rejält jack i läppen visade det sig.

Jag, Oliver och Bebis var i Flen igår eftersom min pappa fyllde år. Då passade jag på att gå i skogen och leta svamp, fick ihop till ett par mackor fyllda med smörstekta kantareller, mums! Det här läskiga djuret såg jag, som tur var efter att jag var klar med svampplockandet, annars hade jag sprungit hem direkt:



Lite tråkigheter har det också varit, Olivers gammelmorfar har gått bort, hunden Snickan springer numera i hundhimlen och tyvärr kommer Bebis göra henne sällskap där från och med måndag. Fast min fina hund Micky, som lite hastigt lämnade oss förra året, kommer hon nog vara med mest. :-)
Nej usch, det orkar jag inte tänka på just nu. 

Lite mer roligt är att vi har bytt ut gamla Bettan mot Spättan! Volvo 740 GL -87, mot Volvo V70 2,4T -01. Sent uttagen, mörkblåmetallic, jättefin i lacken. Nu har jag varit väldigt tacksam för att vi fick 740:n helt gratis för ca ett år sen och utan den hade det varit knepigt i vissa lägen, betydligt mindre frihet, så jag vill inte snacka skit om den. :-p Men jag är ju glad ändå för att vi har en så rymlig bil, som sväljer barnvagn och allt utan problem. I slutet av månaden nu ska det införskaffas en bilbarnstol, slut med babyskyddstiden. Han är så tung nu så skyddet sitter kvar i bilen hela tiden för jag orkar ändå inte bära det med honom i.



Sommaren är över, nu kommer regn, blåst och mörker. Blä. Men i dag fick Oliver nya kläder, bl a kanonbra vattentäta överdragsbyxor, så nu finns det inga ursäkter för att inte sitta i sandlådan och leka. :-p
Under sommaren har han badat en massa och varit på en massa olika ställen (även om han säkert inte fattat så mycket av det) och ridit sin första ponnyridning. Satt på en häst gjorde han redan i våras. :-)
Han ska till tandläkaren om en månad, roligt, och vi måste bli bättre på att komma ihåg att borsta hans tänder! Och inte att förglömma, D-dropparna! :-p

Oliver har fått ett bollhav! :-D



Nej, nu kommer jag inte på nåt mer. Ska försöka bli bättre på att uppdatera med jämna mellanrum istället så slipper jag försöka tänka efter så mycket. :-p


MER BILDER!



 


BABYSIM!

Äntligen, äntligen har vi börjat på babysim!! När förra kursen drog igång fick inte Oliver vara med eftersom han var för liten och sen gick jag och väntade på att det skulle starta en ny kurs men det gjorde det inte och sen var det sommaruppehåll. Men nu äntligen simmar vi varje söndagkväll åtta veckor framöver på Vattenhuset. Oliver var såklart äldst och det märktes genom att han var mest medveten, älskade hela lektionen + lite till i vattnet och skrattade högt hela tiden. Instruktören kunde med lätthet låna Oliver och ha som visningsex när hon skulle visa övningarna. :-)











LITE BILDER!







 

 


JOBBA, JOBBA.

Var och hjälpte en vän i hans butik för nån månad sen, Oliver var med och var superduperduktig som pallade sex timmar utan minsta gnäll! :-) De flesta kunder märkte honom inte ens. (Vilket ju också kan vara ett tecken på hur stressade och självupptagna människor är :-p).

 


SLÄKTINGAR.



Syssling Erik och Oliver i knät på gammelfarfar Anders.



Oliver med gammelfarmor Siv.


PÅ LANDET, SAGOSTIGEN MM.

 

 


RSS 2.0