PÅ MAMMAS JOBB IDAG.

Fortsatte min effektivitet igår med att bada Bebis. Vet att jag badade henne nån gång strax innan jul och sen nästan exakt en månad senare och igår var det alltså dax igen. Ungefär så lång tid går det innan det knappt går att vara nära henne. Det är munnen som luktar illa, fast jag försöker komma ihåg att borsta så ofta som möjligt och vi ger henne DentaStix varje dag, och till slut luktar hon i pälsen med eftersom hon slickar sig runt munnen och så. Känns lite ofta att tvätta henne varje månad men man vill ju kunna andas i närheten av henne liksom. :-p
Idag åkte jag, Oliver och Bebis till min mammas jobb i Saltsjö-Boo och var där några timmar. Fick en jättefin overall, ju mer jag tittar på den desto finare tycker jag att den är. Tack mamma!


I nya overallen. Nu ser man inte fodret men det är jättefina färger, grönt och brunt och röda nyckelpigor. :-)
Oliver låg på golvet och hade en lång skrattstund som jag lyckades fånga på bild:












Sovpaus...


Bebis sovpaus...


Medan andra måste jobba hårt! :-p
Ikväll har jag rensat ut Olivers garderob, tyvärr så är det så att alla 56-kläder är för små nu. Så mycket som vi inte ens har hunnit använda eller bara använt en gång, men men. Sen har vi packat, Bebis foder och täcke och grejer och kläder till Oliver är väl det som är klart. Imorgon har jag tvättstugan mellan 7-10. Kul! :-p Sen en promenad vid 11 och sen måste jag till Haninge Centrum och gå på banken, sen hem och bada Oliver och packa resten. Och försöka få in allt i bilen kan bli ett projekt för sig, vagnen och hunden och väskor. :-D Ingen dator på några dagar, inget bloggande. Men kommer ha massor att skriva och massa bilder när jag kommer hem sen!! Hej då!

SKREV KONTRAKT IDAG.

Eftersom det blev lite senarelagt hann vi gå en sväng med hundarna innan vi åkte, på plogade gångvägar, motionsspåret såg inte allt för lockande ut med all snö. Sen packade vi in babyskydden i baksätet och åkte mot Tungelsta. Araghorn såg jättefin ut, en riktig busponny! :-) Han verkar trivas och må bra, kom till och med fram när vi stod utanför hagen. Lite skillnad mot den ponny jag lämnade där för några månader sen. Det kändes bra i magen liksom. Trodde jag skulle bli lite ledsen och kanske fälla en tår, men två skrikiga barn gjorde avskedet så mycket lättare, hade bara bråttom iväg. :-p Efter det åkte vi till Eko och handlade lite, köpte en säck med hundfoder där eftersom det ingick en fodertunna. Jättebra! Heléne bjöd lunch på Café Eko, tunnbrödrulle med kyckling och cocosboll till efterrätt! Gott, tack!
När jag kom hem invigde jag fodertunnan och dammsög där fodersäcken och alla tomflaskor stått. Sen diskade jag ur hundskålarna och underlägget ordentligt och torkade av golvlisten som blir ganska skitig när hunden står där och dricker och skvätter vatten och sen äter. Var så himla duktig att jag dammsög hela lägenheten av bara farten! :-) Plockade ner mina bambuskott och diskade ur vaserna och klippte bort skottet, fixade och trixade lite. Min söta vattenväxt är stendöd! Måste ha dött på en gång. :-/ När jag hällde ut vattnet höl jag påatt spy, fasen vad det luktade äckligt. Jag vill aldrig mer nånsin ha en vattenväxt, den saken är klar!! Får komma på något annat kul att ha i den vasen...
Läkaren från vårdcentralen ringde i morse, lite kul för han presenterade sig inte eller sa hej utan gick direkt på sak och rabblade upp vad jag är allergisk mot. :-p Två grässorter, katt, hund, häst och kvalster var det iaf. Inget förvånande, vet att korthåriga hundar är värre än långhåriga och deras saliv med, katter vet jag ju. Hålla rent, vädra och byta sängkläder ofta var råden och lite så tycker jag att jag redan gör. Vill inte gärna ha så mycket "skit" ståendes överallt för det blir så dammigt och svårt att komma åt och dammsuga då, det känns gärna lite orent i luftrören och svårare att andas och får lätt utslag om det är skitigt och dammigt och hunden får ändå inte vara i soffan och sängen och jag tänker på att inte kela så mycket med henne hud mot päls så att säga. Så jag tror att morfinet utlöste en allergisk reaktion, kanske mot hunden, men den har gått över nu iaf. Jätteskönt!!


Till min stora lessenhet har Oliver vuxit ur den grå overallen som var så himla smidig och bra. Nu måste vi använda den här teddyoverallen. Inte alls lika kul tycker jag. Men lite söt är den! :-) Fick precis ett sms av min mamma om att hon har köpt en likadan overall som den grå, fast större då och en annan färg!! :-D Toppen! Tack!! Så himla bra!!




Araghorn med sin nya ägare Pauline. Önskar dem all lycka till såklart!!


Den här bilden är inte spontan. Men när jag satt och ammade Oliver i soffan kommer Bebis in och smyger in i babygymmet utan att röra några leksaker och rullar ihop sig där. :-D Antingen är hon hemskt otacksam, (har egen soffa och två andra liggplatser, täcken och fårskinn att ligga på), eller så är hon helt enkelt lite senil. :-p




SÅ MYCKET SNÖ! :-D

Vi gick på mer eller mindre plogade gångvägar idag istället för den vanliga rundan. Snickan var med, pigg och glad, full av energi som vanligt. :-p Vi var väl ute ungefär en timme och även om vi inte gick lika fort som vanligt så var det ganska mycket tyngre, så lite motion fick man ändå. :-) Idag började Heléne och Filippa på babymassage på BVC. *lite avis* Vill också, men det blir väl först om en månad antar jag. Jag bestämde mig för att åka buss till Huddinge Sjukhus, hade jag tagit bilen hade det antingen blivit att släpa runt på babyskyddet, som är himla tungt och otympligt, eller ta med vagnen och flytta över honom från skydd till vagn och sen tillbaka till skyddet. Så eftersom han ändå sov i vagnen efter promenaden åt jag en snabb lunch och bestämde mig för att åka buss. Det gick bra faktiskt! Nu har jag släpat vagnen både på och av bussen utan hjälp, och det funkade. Är alltid så nojig innan jag har testat en sak och vet att jag fixar det.
:-p Fast folk var väldigt hjälpsamma och trevliga och erbjöd sin hjälp väldigt ofta, men det kan vara skönt att veta att man klarar sig själv i fall man måste. :-) Höll inte på att hitta bussen när jag skulle åka hem, fattade verkligen inte vart den gick ifrån, letade som sjutton och frågade folk. Sen såg jag den helt plötslgt åka förbi och ner mot vägen och jag kutade efter som en hund, fastnade i snömodden och släpade och slet :-p Då låg hållplatsen nere vid vägen och en bit bort, jättesnäll bussförare som väntade och var himla trevlig dessutom. :-) Återbesöket gick iaf bra, fick träffa en barnmorska och gå igenom hela förlossningsförloppet, varför det gick som det gick och gå igenom dem medicinska termerna i förlossningsjournalen. Det tyckte jag var jättebra och barnmorskan var väldigt trevlig och bra, förklarade allting så jag förstod och jag fick själv berätta hur jag hade upplevt det och det jag kom ihåg. Jag kom ihåg siffror vädigt bra, tider och centrimetrar och så, så helt borta  var jag inte.:-p Fick veta att även om jag hade hållt ut och kämpat på i flera timmar till så hade det antagligen blivit ett snitt iaf efersom Oliver låg åt fel håll. Alltså, han låg med huvudet neråt som han skulle men sen låg han med ansiktet åt fel håll och det var därför han aldrig sjönk ner. Ofta går det bra att föda barnet fast det ligger så, men om det är stort blir det svårare och Oliver var ju ganska stor, hela 4415 g vägde han, guldklimpen! :-) Tyvärr var journalen ganska fattig på information, stora luckor där det typ inte hände nånting, fast det gjorde det ju, och vissa saker kunde omöjligt stämma, så hon skulle fråga alla som var med om hur det egentligen var. Kändes iaf jätteskönt att få ventilera ut lite med någon som är utbildad för det, kändes väldigt givande, så jag är nöjd. Med alla nedskärningar och allt är jag jätteglad att dem tar sig tid och råd att göra såna här saker, att få komma tillbaka och prata igenom allting. :-) Var ju inne på den avdelningen som vi låg på, såg alla nyblivna mammor, många säkert snittade, som hasade runt och hade ont, kände mest lättnad över att det är över för min del. Oliver väckte iaf uppmärksamhet hos personalen genom att sitta och skratta och vara allmänt söt. Fast en barnmorska frågade om det var hemgång, som om Oliver såg jättenyfödd ut, lite kul! :-p Han skötte sig jättebra under samtalet också, satt i knät hela tiden, och det tog ändå säkert en och en halv timme. Barnmorskan tyckte att han var så otroligt lik mig, jätteskoj att höra förstås! :-) Annars brukar man mest se pappan i bebisen menade hon, och alla säger ju att Oliver är så lik Fhilip, så det var kul att få höra att han är lite lik mig också.
En god middag bestående av lax, ris och sås blev det ikväll och sen lite tråkigt pyssel med papper och räkningar och sånt. I morgon ska vi åka iväg och skriva kontrakt på hästen, sen är han såld på riktigt... Ska försöka fixa några andra saker också när jag ändå är ute och snurrar, Heléne och Filippa följer med så vi får hoppas att dem har tid med det bara.










HELGEN.

I lördags åkte jag, Oliver och Bebis hem till mina föräldrar i Älta och var där hela dagen. Passade på att stanna till vid macken och pumpa upp däcken på barnvagnen när jag ändå hade den i bilen. Det hade ju snöat lite så vi gick till Ältasjön så Isak och även Philip kunde åka skridskor, och lite pulkaåkning på vägen blev det. :-) Sen hem till varm choklad med vispgrädde och blåbärspaj med vaniljsås. Mums! Melodifestivalen på kvällen. Lite bilder från dagen:























 

I morse var jag ute med Bebis runt 8.30 och redan då hade det snöat en del, så vi gick ut och pulsade i skogen i en timme. Sen hem och åt grötfrukost och efter det gick vi och la oss och sov lite till. Mitt på dan nångång tröttnade Oliver och blev jättegnällig, då var det liksom inte längre lika behagligt att ligga kvar i sängen. :-p Fhilip fixade lunch och jag och Oliver badade en ganska lång stund i badkaret. Han hade nog ganska ont i magen hela eftermiddagen, var gnällig och skrikig och sov bara jättekorta stunder och medan vi var och handlade på Ica Maxi. Gnälligheten höll i sig hela kvällen när vi var hos Fhilips föräldrar och dippade grönsaker och kollade på Beck. När vi kom hem och han fått mat och pyjamas på bäddade jag ner honom i vagnen och tog Bebis med och grannen Gabriel som sällskap och så har vi gått hela Jordbro runt på visserligen plogade, men återigensnöade gångvägar. :-p Jättetungt och tog jättelång tid såklart. Men nu sover iaf Oliver djuupt. :-) Frågan är vart vi ska gå imorgon vid 11, motionsspåret lär ju inte vara något idé. Kl. 14 imorgon ska jag vara på återbesök på Huddinge Sjukhus, funderar på om jag ska åka kommunalt eller ta bilen. Hmm....
Ikväll fick vi grönt ljus för att åka upp till Bollnäs, där Fhilips föräldrar har ett hus, och vara där nästa helg. :-) Vi åker på torsdagkväll och kommer hem igen på måndag så det blir en riktig långhelg. Jättekul!!
Nej nu måste jag verkligen gå och lägga mig! God natt!

LITE FLER BILDER FRÅN I FREDAGS!

Här kommer bilderna från Anna, det blev mest på barnen. :-)






























LITEN PERSONALTRÄFF!

Ahh, har bara suttit och väntat på att kamerabatteriet ska laddas på lite så jag kunde lägga upp bilderna från ikväll! :-) För tyvärr var jag så überklantig att jag inte kollade batteriet så kameran dog såklart nästan direkt. :-/ Och innan dess bad jag helt fel person agera fotograf vilket resulterade i en serie bilder, totalt oskarpa. Men ni får hålla tillgodo med dem jag har ändå. :-) Anna skulle maila över dem hon tog i efterhand. Vi träffades på 7-Eleven i Gullmarsplan, roligt var att alla vi som är föräldralediga kom och visade upp våra arvingar, dvs jag och Tessan och även Heléne, som i vanliga fall jobbar på dagis, men är anställd som extrapersonal. Heléne var först ut med Filippa som är född den 29 november, sen Therese med Noah som är född 18 december och sen jag med Oliver som är född den 3 januari. Vad härligt det måste ha varit för vår chef när han tog emot dem goda nyheterna i våras! :-p Med var även chefen Lelle, Najib, Anna, Gabriel, Josef, Hanna och Annas kompis som inte jobbar på 7-Eleven. (Sorry, har blivit så himla dålig på att komma ihåg och hålla reda på namn). Det här var nog sista gången vi gjorde något sån´t här eftersom Lelle har sålt butiken och kommer överge oss för en bensinstation i Bålsta. Passar också på att säga hej då till Anna, måste vara världens mest bebiskära människa, säger aldrig nej till att hålla och greja, som ska ut på en riktig långresa till bl a USA, Peking och Australien och vara borta en månad! HEJ DÅ OCH TREVLIG RESA!!! HÄLSA ALLA AUSTRALIENSKA DJUR FRÅN MIG!! :-D 
Det var iaf en väldigt trevlig kväll i väldigt trevligt sällskap!! Väldigt god mat också, som vanligt på Mongolian. :-) Tyvärr så överskuggades det lite för min del av en jätteotrevlig händelse när vi gick ut ur butiken på Gullmarsplan när jag skulle slänga något i papperskorgen precis när jag gått ut och vagnen tippade! Som heligaste tur var låg Oliver så väl inbäddad i mjuklift och överdrag att han nog bara blev rätt förvånad. Själv blev jag helt paralyserad av skräck och förstod inte ens vad som hänt. Det var verkligen otäckt!! Vill inte ens tänka på vad som kunde ha hänt. En jättesnäll alkoholiserad herre var iaf jättegullig och hämtade en servett till en rädd och gråtande mamma som behövde lite tröst. :-) Nej, allvarligt, vagnen måste omedelbart inspekteras ordentligt, det får aldrig hända igen. Till en början ska däcken pumpas ordentligt!


Barnvagnsparkering x 3 inne på lagret. :-p


Anna, Tessan, Heléne och Filippa


Heléne och lilla Filippa






Föräldraligan




Oliver, Noah och Filippa


Najib


Josef med Oliver



 
På restaurangen

LITE RASTLÖS..

La Oliver vid 22-tiden igår och han tog lite tid på sig att somna, ca en halvtimme. Men sen sov han till 5.30, gick upp och matade och la han i sin säng och han låg där och knorrade ett tag. Vid 8.30 vaknade jag, gick upp och åt frukost och kl 9 vaknade Oliver och fick mat igen. Sen diskade jag, tog en dusch och bytte sängkläder. Fhilip bytte visserligen igår men det blev lite för mixat för min smak så pedanten i mig var tvungen att göra om lite. :-p Kl. 11 gick vi den vanliga promenaden, fast utan Snickan idag som är på vila eftersom hon är halt. Bebis är lite korkad så hon sprang iväg och ställde upp sig i lekställning och fattade liksom inte att Snickan inte var med. :-D Men hon verkade nöjd över att vara själv lite ändå och få lite uppmärksamhet. Vi gick rundan åt andra hållet idag som omväxling. I övrigt har jag kommit in i nån form av "fånga vintermyset-period" och känner att den här mörka årstiden ändå går mot sitt slut. Vi måste passa på att tända massor av levande ljus hela tiden! Våran i vanliga fall ganska varma lägenhet är som en ångande bastu på kvällarna! Det är så varmt att jag ibland blir på dåligt humör för att jag inte kan tänka ordentligt för att det är för varmt. :-p Men mysigt är det!! :-) Ny dator är högsta prioritet just nu. Först att rädda dem bilder som finns här på. Ska snart börja röra på mig in mot Gullmarsplan, kl 14 ska vi träffa upp Heléne och Filippa vid tunneln och gå till centrum och köpa ersättning och sen vidare mot tåget. Vi kom fram till att det är trevligast och nästan enklast att åka kommunalt iaf. Jag ska ta en cider till maten har jag bestämt! :-) Ska sminka mig och fixa håret lite, väcka upp Oliver och mata, byta blöja och kläder först. Nej, nu kanske jag måste sätta lite fart om jag ska hinna!! :-)


MAGSJUKA OCH INSTÄLLDA GREJER..

Usch och fy, kräksjuka som man inte skojar om hade jag igår natt. Återträffen i tisdags blev uppskjuten till den 3 mars, lite förväntat eftersom ett par inte kunde och alla hade svarat att det var ok förutom barnmorskan som håller i det, men hon svarade alltså några timmar innan träffen skulle varit. Lika bra det för jag började känna mig trött och lite konstig där på eftermiddagen och ännu mer på kvällen. Matade Oliver och gick och la mig vid 22 och när jag vaknade ett par timmar senare förstod jag vad som var på gång. Väckte Fhilip som servade med sällskap, moraliskt stöd och hink. :-p Bad till gud, ropade på hjälp, mamma och efter ambulans och ylade i största allmänhet. Han fixade dessutom fram en flaska coca cola mitt i natten som var det enda som gick ner, för att lika fort komma upp igen, men iaf. :-p Stannade dessutom hemma från jobbet och tog hand om barn och hund, hade en liten VAB-dag kan man kanske kalla det, och tog med sig Oliver och var borta hela dagen (han gav alltså Oliver ersättning, för de som undrar). Under den tiden passade jag på att ta en dusch, åt en macka och sov en massa. Det var flera år sedan jag var så här magsjuk, hoppas det dröjer många långa år till nästa gång. :-) Tyvärr blev det då ingen barnvagnsbio igår, jag och Heléne skulle sett premiären av Bedtimes Stories i Sickla. Kanske nästa vecka istället... Men en långsam 11-promenad idag, Heléne hade modigt nog hopptränat sin spralliga unghäst i tisdags och fått sig en avåkare = mörbultad och öm. Jag har kämpat med tvättstugan i eftermiddag och har en liten komma igen-dag, känner mig ganska urlakad. Skulle egentligen ha åkt till min mammas jobb och varit där under dagen hade jag tänkt, men så blev det alltså inte. Imorgon ska jag åka in till mitt jobb och träffa min chef och gå ut och äta med några arbetskamrater. Det ska bli väldigt trevligt! :-)


IKEA IDAG!

Jag har varit dålig på att kolla vilka tider Oliver vaknar på natten och så, men nu ska jag försöka bli lite bättre på det. I lördag somnade han kl 00.30 och vaknade 05.30, fick mat och sov igen kl 6, vaknade och fick äta igen vid 7.45 och sen 9.30. Igår, söndag, somnade han 00.30 och vaknade 06.20, fick mat och då gick vi upp. Duschade och fixade, åt frukost och gick ut med hunden en timme, tog upp Oliver från vagnen, matade, klädde på och ner i skyddet. Vagn, skötväska, blöjor, napp, filt, kort, mobil osv, allting med. Check! Och då var klockan redan 10.30, och jag som sa att jag skulle åka hemifrån kl. 10! Vilken tid allting tar! :-) Iaf, iväg kom vi, med vagnen bak i bilen och barnet i skyddet och allt annat med, till Årsta och hämtade upp Anna och vidare till Ikea. Älskar Ikea!! Farligt ställe för kontokortet!! :-p Men jag hade varit jätteduktig och skrivit en lista på vad jag skulle ha så jag körde stenhårt på den och fokuserade på vad jag skulle ha. Fast liite impulsköp blev det när jag hade hittat allt. :-p Men jag var jättenöjd när vi åkte därifrån, hittade nästan allt och det gick väldigt smidigt och så, fast tid tar det ändå. Köpte bl a golvlampor, enkla och billiga,  till vardagsrummet och det blev jättebra, tom så Fhilip tyckte det med fast han var väldigt skeptisk först. En liten arbetslampa att ha vid datorn, en skohylla inne i klädkammaren, en ny dörrmatta, släppte den förra från balkongen så den hamnade på någons tak, en vattenväxt, lite ljus och vaser och annat bjäfs, ja, sån´t som är kul helt enkelt. :-) Hade gärna gjort ett besök på Stockholms Zoovaruhus när vi ändå var där, men det hanns tyvärr inte med för Anna hade personalmöte kl. 16 och vi skulle förbi Tessan och Noah i Farsta och fika lite innan. Det blev ett snabbt besök hos Tessan för Annas del, hon var tvungen att gå efter en halvimme och jag var kvar ett tag till. Helt slut i både kropp och själ och Oliver sov så gott liggandes på mig. :-) Det var hur som helst en väldigt trevlig dag!! När jag kom hem fick jag hjälp att lasta av och ta upp allt och när Oliver hade fått mat, ny blöja och efter omständiga former från sin fars sida fått nya kläder tog Fhilip med sig honom hem till en kompis. Kändes jätteskumt att inte ha honom i närheten och fast dem bara var borta kanske ett par timmar kändes det som en halv evighet ungefär. Tiden ägnades såklart åt att packa upp allt och börja skruva och greja. Ville nog helst sova lite men är man tålamodslös så är man. :-p Så kvällen har ägnats åt att fixa och trixa och en sväng ut med hunden. Nu måste jag bara plumsa i säng och toksova. Imorgon blir en tidig morgon igen, ska vara på vårdcentralen och lämna prover, helst innan 10 när dem öppnar och riktigt hänga på låset. Sen ska vi ut och gå som vanligt och på eftermiddagen är det troligtvis återträff med deltagarna från föräldrautbildning vi gick i höstas. Ska bli jättespännande och se allas bebisar, vad det var för någor som låg i allas magar! :-)




Det snöade så fint när vi var ute, flingorna såg ut som små stjärnor! :-)


Glad kille innan avfärd!


Skyddet i vagnen, smidigt! Kolla in reflexlejonet som hänger från skötväskan. Söt!


Nya golvlamporna.


Min söta vattenväxt ser hur mörk och tråkig ut som helst, men irl är den mycket trevligare, lovar.

BEBIS 12 ÅR IDAG!!

Japp, idag fyller Bebis 12 år! Vi bjöd på en långpromenad med Heléne, Jacob, Filippa och Snickan och kanske lite extra uppmärksamhet och mycket leta godis hemma, ett tuggben fick hon av Snickan också. Shit, det var evigheter sen hon var en liten smal 10-månaders nästan-valp, mörkmaskad i hela ansiktet med stora runda ögon. Fick höra hela tiden att hon såg ut som ett litet rådjur. Men frisk och pigg är hon fortfarande. *peppar, peppar*


Inte världens bästa bild, får precis syn på Snickan.


Bebis och Snickan.


Jacob med Filippa och Fhilip med Oliver.




Snickan på bushumör.


Ja, fråga mig inte vad dem sysslar med. Barnungar!! :-p


Fhilip, Josefine med Bebis, Heléne, Jacob och Snickan.

Nu ska vi åka och handla lite och sen ev. hem till Fhilips föräldrar och kolla på Beck! :-)

ALLA HJÄRTANS DAG!


Den här söta filuren som sitter på en blompinne fick jag av Fhilip tillsammans med jättefina blommor och ett hjärtformat ljus. ♥


Det här fick han av mig:

Det blå med en giraff på är ett tandborstfodral. Sist han skulle åka iväg över natten blev han lite tjurig för att jag hade slängt en tandborste som jag tyckte låg och samlade damm, det var tydligen hans "resetandborste". Det lät som om han var ute och reste hur ofta som helst. :-p Så nu har han ett fodral att ha sin resetandborste i! :-D
Idag har Fhilip varit runt och snurrat lite, kollat på en bil med sin bror bl a.
Jag har varit runt lite med min mamma och handlat lite. Några krukväxter till köket, ska vi försöka sköta dem bara. Jag hittade ett par mjukisbyxor för 100 spänn på en utförsäljning! Lite underkläder, strumpor, tvättlappar, kollegieblock och annat smått och gott. Oliver fick pyjamasar och borste och kam med spöket Laban på av mamma.




Med ny pyjamas på. :-)
Nu ska vi försöka ha en lite Alla hjärtans dag-mysig kväll i sällskap med en skrikig Oliver. :-p Igår somnade han faktiskt i vagnen runt 12, inte under promenaden utan efter, men iaf. Sen var jag upp och matade kl 02.40, efter somnade han om i sin egen säng kl 3 och sov till 6.40. En helt ok natt med andra ord.
Försöker pricka när Bebis sitter vackert:








Och där satt den!! :-D
Ha nu en trevlig Alla hjärtans dag-kväll alla!! :-)

FREDAG!

La Oliver i vagnen runt 12 igår natt och sov till 7 på morgonen gjorde han, då väckte jag Fhilip som försovit sig. Jag gick ut och snabbrastade hunden medan Fhilip gjorde sig iordning. Sen fick Oliver mat och komma till sängen och efter det fick jag något ryck och skulle rensa papper. I sängen kl 7 på morgonen. :-p Det tog nog inte så lång stund för strax sov vi igen, till strax före 11. Lite stress. Skulle ju möte Heléne nedanför kl 11, så messar att jag blir lite sen. Iaf, promenad blev det, sen snabbfrukost och fixa iordning mig lite snabbt och iväg till vårdcentralen. Samma tjafs om vagnen idag med och så var läkaren 40 min sen! :-/ Men men, tabletter och en salva fick jag till slut och ska lämna allergiprover på måndag. Allt som allt med läkar- och labbesök och till apoteket tog det 3 timmar! Trodde jag aldrig skulle komma hem, fick kämpa för att hålla mig vaken ibland. Men nog tycker jag att det har hjälp lite redan, såå skönt! Oliver har varit skrikapa hela kvällen så vi turas om att ta honom och kolla på nån dålig film på tv:n. Badat badkar med Fhilip har han gjort också, det var skönt så då var han tyst. Han får nog följa med i vagnen ut på sista rundan med hunden, hoppas han somnar då. :-)
Lite bilder från kvällen:




Sover lite i babygymmet. Jag alltså. :-)


I badet med pappa.








Han har utslag han med, stackarn, nu på bröstet. Har pratat med Bvc och helt i sin ordning enligt dem. Får verkligen hoppas det.




Här ser han rätt skön ut tycker jag. :-)

NU ÄR DET VINTER!

Och det är väl härligt!! Lagom kallt och kanske lite för lite snö, men det är ok ändå. :-)
Igår la vi Oliver i sin spjälsäng vid 23 och han sov där till kl 2, då fick han mat och sen tillbaka till spjälis och sov till 5.30, fick mat och sen ligga i vår säng för jag var så trött och han var rätt gnällig. På något sätt sov vi iaf vidare och vaknade inte förns 10.30!! Då var det bara mata, byta blöja och kläder, klä på mig själv och ut. Efter promenaden åt jag frukost och tog en snabb dusch medan Oliver sov kvar i vagnen. Sen iväg till vårdcentralen. När jag kommer dit står en som jobbar där utanför och frågar om jag verkligen måste ta med mig barnvagnen in, det blir så skitigt på golvet och det är inte så roligt att städa får jag veta. Ja, det här är Jordbro, svarar jag henne och dessutom har jag ett sovande barn där i och jag har inte lust att slita upp honom i onödan. Visste att han skulle vara vrålhungrig och på allt annat än bra humör också. När jag gått in och fram till kassan meddelar hon där mig att tiden jag hade var igår och eftersom jag inte kom har hon skickat mig en räkning för att jag uteblivit. Kan det bli bättre?? Jag är helt hundra på att hon jag pratade med i telefon sa torsdag, eftersom hon först föreslog kl 9.30 och jag inte kunde för jag hade tid på HS kl 10. Smått desperat blev jag, hade verkligen sett fram emot att få hjälp ju. Har börjat ta Tavegyl iaf fast jag blir som en klubbad säl av dem, vill bara sova och känner mig heltjurig mest hela tiden. I vilket fall, en annan sjuksköterska går och pratar med läkaren om det går att klämma in mig ändå, men det går såklart inte så jag fick en ny tid imorgon. Och räkningen slapp jag betala, kände att jag i det här fallet hade rätt så det var ju skönt. Men det var bara att gå hem igen, så gör vi om det imorgon istället.
Lagade för ovanlighetens skull middag idag, köttfärssås och spagetti, mycket så det räckte till lunch imorgon åt både Fhilip och mig, kanon! :-)
Oliver har haft ont i magen ikväll, skrikit och varit gnällig och har svårt att somna. Försökte lägga honom i sin säng men efter en rejäl skrikattack gav jag upp, matade och la honom i vagnen istället. Hör att han ligger och gnäller lite, hoppas han somnar snart för jag är såå trött och vill bara sova.
Några bilder när han var nästan nyfödd:





Lilla kinesgubben! :-p Godnatt!


LITE NYA KLÄDER.

Den här fina muggen fick jag av Fhilip i söndags. :-)

Och Oliver fick de här fina kläderna av sin mormor:

De här fina tröjorna av sin farmor:

Lite som vi själva handlat:



Mycket tröjor blir det! :-)

Några bodysar. Kolla in dem här söta simbyxorna:

Stygga vargen! Ser rätt snäll ut dock. :-p


Hade tvättstugan idag och lägger in 4 fulla maskiner och startar, ser då att den enda torktumlaren som tillhör den tvättgruppen är trasig!! Kul! Hur mycket blöt tvätt som helst i upphängd i hela lägenhet. Blir så trött på den här jäkla skittvättstugan. Fick vara glad att EN centrifug funkade iaf... Bäddade rent i sängen med ickeparfymtvättade sängkläder, smått blöta. :-p Jag bryr mig inte, är bara skönt med det blöta och kalla men Fhilip kommer få spelet. Och vände på bäddmadrassen två gånger om innan. Heléne som sa det, min logik funkar visst inte riktigt. Lustigt att min grop är värst fast Fhilip är tyngre. Fast min vikt har iofs varit rätt koncentrerad till mitten av kroppen.
Nu börjar Oliver vakna så vi ska sitta i soffan lite och kolla på Efterlyst.

IDAG..

Gick vi upp vid nio, matade, bytte blöja och bytte kläder, åt frukost, diskade, borstade tänderna och gick ut vid elva. Hundarna busade på som vanligt.



När vi kom hem sov Oliver kvar i vagnen så jag har duschat, lagat och ätit lunch och gått igenom lite post och sitter nu vid datorn och han sover fortfarande. :-) Kl. 16 har jag tvättstugan och ska tvätta mina kläder, våra sängkläder och handdukar i parfymfritt tvättmedel som en del i ledet att eliminera orsaker till utslagen och klådan. Min tid på Huddinge Sjukhus imorgon blev tyvärr avbokad så jag fick en tid till vårdcentralen istället. Ser fram emot det så mycket att man skulle kunna tro att det kommer hända nå´t jättedrastiskt, som om jag kommer få värsta mirakelkuren så kommer allt kliande bara gå över. Så kommer det naturligtvis inte bli, men förhoppningsvis kan jag få hjälp med att lindra det lite, för snart orkar jag inte. Jag bara orkar inte. Orkar inte göra nånting, inte åka nånstans, för jag vill bara klia hela tiden. :-((

Så här blev det ovanför skötbordet med hyllorna:


Som sagt, det enda som fattas är en liten mobil som ska hänga från den översta hyllan, men vi har svårt att få i kroken.

När Oliver har varit gnällig ett tag och inte kan somna har jag kommit på att diska en stund, ta en dusch eller som här:


Ställa in honom i badrummet under en rinnande vattenkran är ett bra knep för att få honom att komma till ro. Han gillar helt enkelt ljudet av rinnande vatten. Inte världens mest miljövänliga grej att göra kanske.. :-p
Här kommer lite andra sovbilder:




Sover efter 11-promenaden. Lammskinnet som jag fick av mamma har verkligen kommit till användning där. :-)


Ibland får han följa med ut på sista hundrastningen på kvällen, i pyjamas och inlindad i filten så kan han sova vidare sen, bara öppna upp och lätta på filten.


I sängen.


I babysittern.




I soffan.


Och en på Beban när hon för en gångs skull ligger i sin egen soffa. En kompis som var här frågade vem som sov där, hon trodde seriöst att det var där Fhilip fick sova när han blev förvisad från sovrummet. :-D


En av få bilder när Oliver skrattar, har så himla svårt att fånga det på bild. Här att det kaninen på skyddet som är lite skojig. :-)

Nej, nu mås


IDAG, IGÅR OCH LITE LÄNGRE BAK ÄN SÅ.

Igår och idag har vi varit ute och gått med hundar och allt. Utöver det har jag inte gjort så mycket. Har ont i halsen och känner mig lite nere, kanske börjar bli sjuk. *hoppas inte*  Det har varit fint väder i alla fall, klart och soligt, lagom kallt och lite snö. Så skönt att slippa torka av hunden efter varje promenad.  Hittade dem här bilderna på typ den enda gången Fhilip orkat följa med ut och gå:


Liten vattenpaus. :-)




Bebis letar frolic i buskarna!




Skrattar mot kameran! :-D


Så här utslagen blir man av en promenad i skogen! Observera Olivers hand i högra nedre hörnet. :-p

Lite bilder på sötnosen:






I babygymmet:










Baddax:





Baddax.

HELGEN SOM VARIT!

I fredags efter den vanliga promenaden i motionsspåret kom Anna hit och var här ett par timmar. Skönt att kunna lämna över Oliver och få lite egentid i badrummet utan öppen dörr och ständigt spetsade öron. :-) På kvällen badade jag i badkaret tillsammans med honom, jättekul!











På lördagen sov vi allihop till halv elva. Då smög jag ut med hunden och gick en lång skogspromenad i dimman och sen stressade vi på lite med duschar, frukost, matning, blöjbyte, påklädning och hundrastning för att inte tala om att få in en barnvagn i en 740 där man bara kan öppna ena bakdörren och där sitter en bilbarnstol! :-/ Det tog med andra ord sin lilla tid, men iväg kom vi till sist och åkte till Globen där jag mötte upp Olivers farmor inne på Polarn & Pyret där det var slutrea. Så han fick några fina tröjor därifrån. Efter det åkte vi till Babyland i Kungens Kurva och fick en BabyBjörn babysitter, mycket efterlängtad!! Köpte lite annat när vi ändå var där, bl a leksaken till sittern, en bröstpump och nå´t mer som jag glömt bort. :-p
Sen åkte vi vidare till ett mysigt fik vid Klubbensborg innan vi skildes åt och vi åkte och handlade på Ica Maxi och hyrde några filmer.  Lite bilder från dagen:


Helgens outfit!




På Babyland med farmor och farfar. Skyddet passade perfekt i lånevagnen! :-)


På fiket. Jag bara måste komma iväg och sola!! :-p


Hemma.


Lite trött. Sover i sin jacka. :-)


Testar babysittern!


Provar leksaken.


Får lite hjälp av pappa.

På söndagen åkte vi först tillbaka till fiket som vi var på dagen innan för vi hade naturligtvis lyckats glömma skötväskan där. Mycket att tänka på nu, barn, babyskydd och skötväska. :-p Sen åkte jag hem till min föräldrar, Olivers mormor och morfar och var där till kvällen. Mamma tog några fina bilder när Isak som är , Olivers enda killkusin håller i honom men jag har inte dem här tyvärr.

Lite besök idag

Vi började med promenad idag, som vanligt kan jag nästan säga nu. För det börjar ju bli en vana. :-)
Sen kom Therese hit med sin söte Noah. Jag skulle möta henne vid tåget så hon messar när hon är på tåget och jag tänker att det är väl lugnt, det tar sin lilla stund att åka hit. Alla gnäller ju hela tiden på att vi bor på landet, såå himla långt bort. :-p Men vips, så var dem framme och Oliver som sovit i vagnen efter morgonpromenixen vaknade lite oplanerat och var vrålhungrig. Lite stress. Det är så svårt att förklara hur man ska gå för att komma hit, men det gick bra ändå. Oliver och Noah är synkbröder, dem var beräknade att födas i princip samtidigt runt jul, men Noah hade lite bråttom och föddes den 18 december och Oliver hade ju inte bråttom alls... 
Det var hur som helst väldigt trevligt och jag hoppas att vi ses fler gånger med inte hur långa mellanrum som helst!  :-)
Lite bilder från idag:




Här är de sköna puma-skorna som vi bara väntar på att han ska kunna ha:



Det blir helgrymt till den här dressen:


Och den här piléjackan till:


Försäkringar

Idag var Trygg-Hansa här och pratade försäkringar. Jag gillar ju sån´t så det var ganska spännande. :-p Visste ni tex att de flesta som ens har en egentecknad försäkring, dvs inte via sin hemförsäkring, fackförbund eller liknande, har en olycksfallsförsäkring fast endast 4% av alla tillbud är just olycksfall. 96% är sjukdomar av olika slag och därför skulle det istället ha behövts en sjukvårdsförsäkring.  Jag tecknade iaf en barnförsäkring och en sjuk/olycksfall/liv för mig själv. Har en olycksfallsförsäkring hos Folksam men den ska jag avsluta nu. Direkt när han gått fixade jag en hemförsäkring, hos ett annat bolag. *skäms* Det är verkligen dåligt av oss, vi har liksom pratat om det men inte kommit till skott.

För övrigt idag blev det den sedvanliga promenixen med sällskapet på andra sidan gatan. :-) När Fhilip kom hem gick vi till centrum och hämtade ut ett paket och handlade faktiskt lite på Vi som ligger där, kollade alla datum noga. :-p Annars brukar vi strängt bojkotta den affären för det är så ofräscht, gamla varor och dessutom svindyrt. Vi hyllar istället den lilla Lillmixen som ligger nedanför oss!
I paketet låg bl a ett jättefin Puma-dress till Oliver i färger som ska matcha hans jättegulliga Puma-skor som han fått av Pierre och Sara, hans farbror och hm.. tant? Iaf, det kommer bli hur läckert som helst och en matchande piléjacka till. Tyvärr tror jag att jag tog för stor storlek, gissade lite vilt, vill ju att han ska kunna ha kläderna samtidigt som han kan ha skorna liksom. :-) Så det blir till att byta. Kom också ett par skitsnygga pumaskor till mig som Fhilip blev liiite avis på, han ville absolut ha likadana, men jag lotsade in honom på ett par andra, också kanonsnygga, så vi slipper gå i likadana skor. Skulle se lite dumt ut. :-

På kvällen badade jag Oliver efter att vi kollat på Efterlyst och nu är det dags att sova. Imorgon kommer Therese hit med sin Noah. Jättekul!


En helt vanlig dag idag.

Sov till nio i morse. Sen gick vi ut med Heléne, Filippa och Snickan vid elva. Ganska kallt ute med pigga hundar som resultat. Så här ser det typ alltid ut när vi är ute:




Full rulle!



Full rulle!
Snickan

Efter att ha ätit lunch och duschat ställde jag upp alla grejer på hyllorna ovanför skötbordet som Fhilip, kors i taket :-p, fick upp igår kväll. Jätteskönt! Det enda som saknas nu är mobilen, sen är det klart. Sen rensade jag ut Olivers garderob, en hel påse med kläder som är för små, mycket har vi inte ens hunnit använda. Det som saknas i stl 62 är bl a några kortärmade bodysar och ett par pyjamaser. När Fhilip kom hem ville han kolla på den sista av filmerna vi hyrde i lördags innan han blev upplockad av en kompis för att åka och lämna dem och där emellan hjälpa Jacob med nån bilgrej. Nu kollar vi på Hide and seek på 3:an.



Så här rosig om kinderna blir man när man varit ute i kylan en timme. :-)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0