Just nu..

Ja, vad händer just nu? Inte så jättemycket. Ska försöka komma iväg och träna lite idag. Har ju megahosta sen månader tillbaka, men fick en hostmedicin nu i veckan som iaf har hjälpt lite. Var och röntgade lungorna igår och ska tillbaka till läkaren på fredag så då får jag väl veta vad det kan vara. Jag smittar iaf inte, även om man känner sig lite dum när man bara hostar och hostar och nästan känner hur folk tycker att man borde stanna hemma istället. :-p Nu har jag varit hos läkaren redan och blir skickad vidare för fler tester. Hoppas det inte krockar med utbildningen som startar snart.

Fick hem alla papper om utbildningen idag, bra för då har jag alla datum och tider. Stressande att se sida efter sida med allt som kommer tas upp på kursen och som jag måste lära mig, på så kort tid! Och 30 extremt roliga e-utbildningar som jag måste göra nu innan jag går på praktik, som var och en tar mellan 20-60 minuter att göra. Har gjort en nu. Den efter fick jag inte ens upp, toppen. Fick också veta att det är på Odengatan 32 jag ska göra praktikdelen. 
För de som inte vet och är intresserade så tar jag över en 7-Elevenbutik här i Stockholm den 18 januari och ska gå en utbildning i december och försöka klämma in så mycket praktik som det bara går däremellan för att vara redo som köpman i januari.  

Just nu känns allt bara så tråkigt, måste bero delvis på vädret, bara regn, regn, grått och dimmigt...
Heléne har åkt till Malmköping igen. Fast hon var typ bara sjuk medan hon var hemma så det gjorde ingen större skillnad. Går till öppna förskolan när dem har öppet bara för att Oliver ska få byta miljö och leka med lite andra barn och leksaker, fast idag var vi helt ensamma där. Imorgon ska vi iaf iväg till en kompis med en son som är två veckor äldre än Oliver, ska bli jättekul och hoppas Oliver röjer av sig ordentligt medan vi är där! :-p
På onsdag blir det träning på kvällen, skönt! Måste ta en sväng ut till Blackeberg nån dag nu och sen väntar ett besök i Bålsta. Hittade Olivers 1-årspresent där och Lelle lovade agera mellanhand så då slår jag två flugor i en smäll! :-) På fredag blir det förhoppningsvis ett biobesök om jag kommer iväg. 

Inget babysim blev det i lördags tack vare en viss person, kanske ska ta simmet själv i fortsättningen utan inblandning av nån annan, blir bara fel varje gång. Surt. Men träffade Anna och Nellie på leklandet "efteråt"och Oliver busade hjärnet, vilket megabollhav det var för honom! :-D Sen har vi haft besök här hemma av andra utan barn men Oliver blir så glad ändå av allt sällskap. Han har även fått en Hokus Pokus matstol, såå bra! :-)

Jobbigt värre är att jag fick besked från försäkringskassan i fredags om att jag begärt ut för många dagar föräldrapenning. Det som är på nätet när jag loggar in stämde inte riktigt med verkligheten. Så pyttelite pengar får jag i januari som jag ska klara mig på till min första lön i slutet av februari. Skönt. Vad gör jag nu? Ska försöka få komma och jobba lite runt jul och nyår i Gullmarsplan, men det får inte krocka med praktiken och jag vet inte vad jag ska göra av Oliver och, ja det blev bara jäkligt jobbigt helt plötsligt. :-/

Allting flyter på ganska bra just nu, är bara lite tråkigt. Skulle behöva att det händer nåt kul som livar upp livet lite! :-p Det kanske kommer... 

 


OLIVER 10 MÅNADER!!

Idag blev lillprinsen 10 månader! Stora stora killen! :-) Vi var på 10-månaderskontroll, precis på 10-månadersdagen och för första gången tyckte jag det var en riktigt bra och engagerad läkare. Han hade växt som han skulle både på längden och bredden och jag passade på att fråga om lite grejer jag undrat över, bl a att han kan sitta länge länge och slå sig över örat. :-p Det är bara en grej han fått för sig, kul eller skönt.. Att han går på tårna kommer ge med sig med tiden, han har inte för korta hälsenor. Och han kommer sluta spy. Nångång. ;-)
Uppmärksammade på att han har en knöl precis intill naveln som jag tycker blir större och fick veta hur jag ska göra för att fösöka åtgärda det själv, annars får man sy runt om och om inte det funkar operera. Så nu blir det till att tejpa magen varje dag. :-)

Oliver har fått mera bollar i sitt bollhav och han blev såå glad för det! Så kul att han tycker bollhavet är så kul! Filippa har varit här en hel del och lekt, med sin mamma då, och dem har riktigt kul ihop och röjer rundor här hemma och har badat badkar tillsammans. Man märker att dem är så vana vid varann så även när vi är på öppna förskolan där det är andra barn drar dem iväg på egna äventyr. :-) Jätteskönt tycker jag när dem ska börja på dagis samtidigt och Oliver kommer vara så liten då, precis fyllt 1 år, att han sin lite äldre kusin att ta skydd bakom. :-p Är helt ärligt lite orolig för hur det kommer att fungera för Oliver på dagis, han är väldigt skeptisk mot främmande människor och gud nåde den som rör honom, han kan verkligen vika undan med hela kroppen och hela han säger "RÖR MIG INTE". Antingen är han så som person eller så är det en period just nu. Kanske känner jag såhär för att han känns för liten för dagis just nu och om ett par månader kanske det känns bättre, han är större, äldre och kan ta för sig lite mer. Hoppas. 

Mycket tråkigt tycker jag faktiskt att det är att många, nästan alla, av hans släktingar inte är intresserade av att lära känna honom och få märka vilken fantastiskt rolig kille han är att vara med. Riktigt synd. Innebär också att jag har väldigt få som kan vara barnvakt om det krisar någon gång, vilket det definitivt kommer att göra. Inte heller konstigt att han är så mammig som han är. :-/   

Jag och Heléne var i butiken idag och hälsade på. Har blivit mycket finare sen sist, renare, fräschare och mer påfyllt. Vi fick även inspektera "insidan", lager, kontor, omklädningsrum. Megabra säger jag bara, blev supernöjd!! Bra med plats, välorganiserat, rent, helt ok kontor och en dusch, härligt! Har liksom önskat mig den där duschen i smyg och blev så glad att det fanns en. :-p Och en hel källarlokal lika stor som butiken ingick också, som en liten överraskning. Arbetspassen låg också ungefär som jag redan tänkt mig, vilket gjorde mig ännu gladare.
Var också förbi Gullmarsplan, fast utan framgång som vanligt.

I lördags brann det här i vårat hus, lägenheten ovanför trappan utanför vår dörr, lite obehagligt. Det var ingen fara, dem behövde inte utrymma huset, vi fick bara stanna inne i några timmar. Mer obehagligt var att den verkar vara anlagd. Och en stackars katt var helt svart av sot och rökskadad och fick föras till djursjukhus. Det var helgens drama det! :-p

Ja, nu har jag bara en månad kvar att vara helt föräldraledig och inte ha några förpliktelser, annat än mot Oliver då! Vet inte om jag ska tycka att det är skönt eller jobbigt. Både och, tror jag. Ser fram emot det jag ska göra samtidigt som jag såklart kommer sakna att inte få tillbringa så mycket tid tillsammans med Oliver... Ber till alla Gudar att det blir bra det här, både på kort och lång sikt, och att jag kommer få den hjälp jag behöver av en viss person. Vill verkligen göra det här och tror att det kan bli riktigt bra! Är så sugen på att bara komma igång. :-)

Har vetat hur länge som helst vad jag ska ge Oliver i 1-årspresent, men när jag hittar en och ber min mamma hämta upp den, då snor hon den och säger att nu är det hennes present! Blä, nu måste jag komma på nåt annat. :-p Snart är det Fars Dag och snart fyller Filippa 1 år och jag måste komma på nån bra present, sen fyller Heléne år, sen mamma och sen är det jul med allt vad det innebär och sen fyller Oliver 1 och samma dag Anna och lilla Laban och sen ger jag upp. Alla som fyller efter det, sorry! :-D

Badande smutsgrisar efter en kvälls lek!




Egen lek på öppna förskolan.


Bråk om en kudde! :-p






Filippa GÅR!!


Oliver goes crazy i bollhavet!


 
 


  

RSS 2.0